Homeliness

Samen kom je verder. Het project dat ik met Marcel Van Ranst heb gerealiseerd, is daar een prachtig voorbeeld van. We hebben een limited edition kunstboek gecreëerd met een zorgvuldige selectie van het werk van Hans Op de Beeck. Niet alleen hebben we het binnenwerk vormgegeven, maar we hebben ook het inbinden, de vervaardiging van de hardcover en het aanbrengen van de stofwikkel als finishing touch volledig in eigen beheer uitgevoerd. Een project van A tot Z.

klant
-
service
grafisch ontwerp
link
-
jaar
jan. 2024
Homeliness

In dit boek hebben we voornamelijk gefocust op de sculpturen die Hans Op de Beeck maakt, zowel groot als klein. Deze hebben we zelf gecategoriseerd in drie verschillende hoofdstukken. Om de valkuil van 'het zoveelste kunstboek' te vermijden, hebben we gekozen voor een atypische doelgroep: pendelaars. Geïnspireerd door de designcodes en Hans zijn sculpturen werd het duidelijk dat sfeer en gevoel de belangrijkste aspecten van dit boek waren vandaar ook de titel van het boek 'Homeliness'.

In elk hoofdstuk hebben we een uitvouwpagina toegevoegd die het boek drie keer zo groot maakt. Zo kan de lezer of pendelaar zich volledig onderdompelen in de serene wereld van Hans zijn werken. Op de voorzijde van de cover, wanneer je het boek opent, staat het woord 'inside' te lezen. Op de achterzijde staat het woord 'not'. Alleen de lezer bevindt zich 'inside' het boek, 'inside' de wereld van Hans Op de Beeck. Alle andere pendelaars zijn 'not'.

No items found.
No items found.