Herbert Foundation

Samen met Jan-Basiel Van Loon zochten we de essentie van de Herbert Foundation, naar de visie van Anton Herbert. Deze foundation, gelegen in het centrum van Gent, onderzoekt de mogelijkheden voor een nieuwe visuele identiteit. Echter willen ze trouw blijven aan de duidelijk visie van Anton en Annick, de stichters.

klant
-
service
re-branding
link
-
jaar
okt. 2023
Herbert Foundation

Coupure Links 627 A, deze locatie is een oase van rust waarbij de binnenruimtes volledig wit geschilderd zijn. "Niets mag afleiden van de kunst." Wat hun verzameling uniek maakt is niet alleen de hoeveel en kwaliteit aan werken, maar hun persoonlijke band met de kunstenaars. In 2006 werd het laatste werk aangekocht. Het resultaat? Een vaste collectie, tentoonstellingsruimte en archief waar verschillende werken te vinden zijn van maar liefst 43 kunstenaars.

Net omwille van het feit dat elke kunstenaar als gelijkwaardig wordt gezien, hebben we als vertrekpunt genomen en vertaalt in onze vormgeving aan de hand van een dynamisch 43-delig grid.

We creëerden een identiteit waarbij elke kunstenaar een plaats heeft binnen het grid. Dit grid is op zijn beurt aanpasbaar van verhouding en oriëntatie, zo spelen we in op de toekomstige noden van de Herbert Foundation. Motion en animatie laat het grid echt tot leven komen. Wanneer een nieuwe tentoonstelling komt maken alle kunstenaars wat ruimte om de expo te promoten. Dit principe wordt doorgetrokken in elke uitwerking van de identiteit.

No items found.
"Een uitnodigende hedendaagse vormgeving die het klassieke karakter behoudt."
No items found.